Трампа зобов'язали сплатити 454 млн доларів для подання апеляції

Читать на русском
Суд призначив Трампу штраф у 354,9 млн доларів, і минулого тижня ця сума з урахуванням відсотків, що набігли, досягла вже 454,2 млн доларів.
Фото: golosameriki.com

Апеляційний суд Нью-Йорка зобов'язав Дональда Трампа заплатити 454,2 млн доларів, якщо він має намір подавати зустрічну апеляцію за цивільним позовом про фінансове шахрайство.

Про це повідомляє CNN.

Згідно зі словами адвокатів, Трамп хоче оскаржити рішення, ухвалене 16 лютого нью-йоркським суддею Артуром Енгороном, за яким екс-президенту, серед іншого, на три роки забороняється займати керівні позиції в будь-якій компанії штату Нью-Йорк або брати позики в банках, зареєстрованих у цьому штаті.

Але, щоб подати апеляцію, необхідно внести заставу у розмірі повної суми, присудженої судом, у місячний строк. Інакше прокуратура штату Нью-Йорк має право стягнути ці кошти будь-якої миті.

У позові, поданому генеральним прокурором Нью-Йорка Летішей Джеймс, за яким виніс рішення суддя Енгорон, Трампа та його сімейний бізнес звинувачували у завищенні його власного статку на 3,6 млрд доларів на рік протягом десяти років з метою ввести в оману банки і заради найкращих умов позик.

Як зазначається, суддя не став скасовувати бізнес-ліцензії Трампа, що, на думку деяких експертів, могло фактично покласти край його бізнес-імперії. Однак він призначив Трампу штраф у 354,9 млн доларів, і минулого тижня ця сума з урахуванням відсотків, що набігли, досягла вже 454,2 млн доларів.

Як заявили адвокати Трампа, застава 100 млн доларів, а також постійний нагляд за Trump Organization з боку призначеного судом спостерігача будуть більш ніж достатніми для забезпечення судового рішення.

Нагадаємо, нещодавно суд зобов'язав Трампа сплатити майже 455 млн доларів у справі про шахрайство.

Раніше суд зобов’язав Дональда Трампа виплатити понад 80 мільйонів доларів письменниці та журналістці Джин Керролл за наклеп, які він зробив про неї, коли був президентом.

Також відомо, що за президентства Дональда Трампа з Білого дому зникла секретна папка про росію.

У серпні суд у Вашингтоні висунув Трампу офіційне звинувачення у справі незаконного зберігання секретних документів. Але він не визнав провини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: