Суд зобов'язав Трампа сплатити майже 455 млн доларів у справі про шахрайство

Читать на русском
Загальна сума штрафу, який має сплатити колишній президент США Дональд Трамп у справі про махінації у компанії Trump Organization, зросла до 454 млн доларів.
Фото: golosameriki.com

Суддя штату Нью-Йорк офіційно зобов'язав Дональда Трампа виплатити 454,2 млн доларів після того, як його визнали винним у маніпуляціях зі своїми статками у справі про цивільне шахрайство, порушеній генеральним прокурором штату Нью-Йорк.

Про це пише видання Reuters.

Виплата включає штраф у розмірі 354,9 млн доларів, який суддя Артур Енгорон з суду штату Мангеттен призначив 16 лютого. Також додаються відсотки.

Енгорон також зобов'язав кожного з дорослих синів Трампа – Дональда Трампа-молодшого та Еріка Трампа — виплатити по майже 4,7 млн доларів, а колишнього фінансового директора Trump Organization Аллена Вайссельберга – 1,1 млн доларів включно з відсотками.

Загальна сума виплат становить 464,6 млн доларів. Вона була визначена в четвер, 22 лютого.

Щодня для Дональда Трампа нараховуватимуться відсотки у розмірі 114 тис доларів.

Рішення було оприлюднене у п'ятницю, 23 лютого.

Генеральний прокурор Летиція Джеймс звинуватила відповідачів у незаконному завищенні вартості майна Трампа з метою завищення його статків і отримання кращих умов кредитування та страхування.

Енгорон також заборонив Трампу протягом трьох років обіймати керівні посади в будь-якій нью-йоркській компанії або отримувати кредити в банках, зареєстрованих у штаті. Його дорослі сини отримали дворічні заборони на керівні посади.

Рішення Енгорона загрожує бізнес-імперії, яку Трамп будував протягом більшої частини свого дорослого життя.

Нагадаємо, 16 лютого суд у Нью-Йорку зобов'язав колишнього президента США Дональда Трампа виплатити 354,9 мільйона доларів США штрафу у справі про шахрайство з оцінкою вартості його статків.

Раніше суд зобов’язав Дональда Трампа виплатити понад 80 мільйонів доларів письменниці та журналістці Джин Керролл за наклеп, які він зробив про неї, коли був президентом.

Також відомо, що за президентства Дональда Трампа з Білого дому зникла секретна папка про росію.

У серпні суд у Вашингтоні висунув Трампу офіційне звинувачення у справі незаконного зберігання секретних документів. Але він не визнав провини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: