Трамп підштовшуватиме Україну до переговорів з рф у разі переобрання – Bloomberg

Читать на русском
Трамп розмірковує над тим, щоб підштовхнути Україну до переговорів для зупинення війни з росією, якщо повернеться до влади наступного року.
Фото: Andrew Harnik/AP

Колишній президент США Дональд Трамп у разі переобрання на виборах у листопаді 2024 року має намір домагатися мирних переговорів між Україною та росією.

Про це пише Bloomberg.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

Видання зазначає, що радники Трампа обговорювали можливість посадити президента України Володимира Зеленського та лідера рф володимира путіна за стіл переговорів.

Один з них заявив, що погроза припинити військову допомогу США може допомогти посадити за стіл переговорів Україну, а загроза збільшення американської допомоги може «підштовхнути росію».

Також у матеріалі говориться, що радники Трампа, зокрема Ларрі Кудлоу та Роберт О’Браєн, публічно наполягали на посиленні санкцій проти Центрального банку росії, щоб вплинути на путіна.

Крім того, у імовірні плани Трампа входить скорочення зобов'язань перед деякими країнами-членами НАТО. Так, обговорюється питання реформування НАТО у дворівневий альянс. У ньому стаття 5, яка вимагає спільного захисту будь-якого члена, що зазнає нападу, застосовуватиметься лише до країн, які досягають певних показників витрат на оборону.

Також розглядається впровадження нових тарифів для країн, що відстають у досягненні цілі.

Як зазначає агентство, якщо такі ініціативи будуть реалізовані, вони «перевернуть десятиліття політики США» і зруйнують Альянс, який формував європейську безпеку з часів холодної війни, а також викличуть занепокоєння союзників в Азії щодо зобов'язань Вашингтона протистояти Китаю.

Втім, інформатори видання зазначили, що жодні політичні рішення не є остаточно прийнятими.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що готовий заохочувати росію до агресії проти тих союзників по НАТО, які не виконуватимуть своїх фінансових зобов'язань перед Альянсом. У Білому домі та НАТО розкритикували його заяву.

Також нещодавно Трамп закликав Конгрес не надавати грошову допомогу іншим країнам.

Крім того, ще за часів свого президентства Трамп говорив, що США не прийдуть на допомогу Євросоюзу у разі військового нападу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: