Суд оштрафував Трампа на понад 350 млн доларів у справі про шахрайство

Читать на русском
Суд Нью-Йорка оштрафував Дональда Трампа на понад 350 млн доларів за шахрайське завищення власного капіталу з метою ошукання кредиторів.
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю, 16 лютого, суд у Нью-Йорку зобов'язав колишнього президента США Дональда Трампа виплатити 354,9 мільйонів доларів США штрафу у справі про шахрайство з оцінкою вартості його статків.

Про це повідомляють CNBC та The New York Times.

Дональду Трампу загрожує понад 500 років в'язниціКолишнього президента США Дональда Трампа можуть засудити до 561 року ув'язнення у рамках справ, фігурантом яких він став за останні місяці.

Зазначається, що суддя штату Нью-Йорк Артур Енгорон ухвалив, що бізнес-імперія Трампа Trump Organization завищувала вартість своєї нерухомості, отримуючи таким чином вигідніші банківські кредити. Звіти про фінансовий стан експрезидента США за період з 2014 по 2021 рік завищили вартість його активів на суму від 812 мільйонів доларів до 2,2 мільярда доларів.

Попри те, що кредитори отримували гроші від Трампа, вони вважаються жертвами у цій справі, оскільки без його шахрайства могли б заробити більше.

Прокуратура штату Нью-Йорк інкримінувала Трампу сім звинувачень, серед яких – шахрайство, підробка документів, складання неправдивих фінансових звітів.

Крім зобов’язання сплати штрафу, суддя наклав трирічне обмеження на бізнес-діяльність Трампа у штаті, а також дворічну заборону для його синів й зобов'язав кожного з них сплатити понад 4 мільйони доларів.

«Один із них, Ерік Трамп, є фактичним виконавчим директором компанії Trump Organization, і це рішення ставить під сумнів, чи зможе будь-хто з членів сім'ї управляти бізнесом у найближчому майбутньому», – ідеться в матеріалі.

Як зазначає The New York Times, з урахуванням відсотків фактична сума штрафу, яку має сплатити експрезидент США, сягне 450 мільйонів доларів.

За словами журналістів, виплата штрафу може знищити весь запас готівкових активів Трампа, але не зробить його банкрутом.

Адвокат Дональда Трампа Аліна Габба пообіцяла подати апеляцію.

«Цей вирок є явною несправедливістю – простою та ясною. Це кульмінація багаторічного, політично підживлюваного полювання на відьом, яке було покликане «скинути Дональда Трампа»», – заявила вона.

Нагадаємо, раніше суд зобов’язав Дональда Трампа виплатити понад 80 мільйонів доларів письменниці та журналістці Джин Керролл за наклеп, які він зробив про неї, коли був президентом.

Також відомо, що за президентства Дональда Трампа з Білого дому зникла секретна папка про росію.

У серпні суд у Вашингтоні висунув Трампу офіційне звинувачення у справі незаконного зберігання секретних документів. Але він не визнав провини.

Крім того, у березні в окружній прокуратурі Мангеттена проголосували за висунення обвинувачення Трампу у зв'язку з виплатою коштів порнозірці Стормі Деніелс за мовчання про їхній ймовірний зв'язок незадовго до президентських виборів 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: