Суд зобов'язав Трампа виплатити понад 80 млн доларів журналістці: причина

Читать на русском
Суд зобов’язав Дональда Трампа виплатити 83,3 мільйона доларів компенсації письменниці та журналістці Джин Керролл за наклеп.
Фото: Associated Press

Суд присяжних у Нью-Йорку зобов’язав Дональда Трампа виплатити 83,3 мільйона доларів письменниці та журналістці Джин Керролл за наклеп, які він зробив про неї, коли був президентом, у відповідь на її звинувачення у зґвалтуванні.

Про це пише CNN.

Зазначається, що Трамп повинен виплатити зазначену суму за публічні заяви, які він зробив у 2019 році, заперечуючи звинувачення у спробі зґвалтування Керролл.

Зокрема, присяжні вирішили, що Трамп повинен виплатити Керролл компенсацію в розмірі 18,3 мільйона доларів – 11 мільйонів доларів на відновлення репутації і 7,3 мільйона доларів за емоційну шкоду.

Крім того, експрезидент має сплатити 65 млн доларів штрафу за свої зловмисні дії щодо Керролл.

Загальна сума перевищує вимоги Керролл у вісім разів.

Сам Трамп назвав «абсолютно безглуздим» вердикт суду присяжних Нью-Йорка і заявив, що оскаржуватиме рішення.

Як відомо, 9 травня федеральний суд Манхеттена визнав винним колишнього президента США Дональда Трампа у справі про спробу зґвалтування письменниці та журналістки Джин Керролл.

Керрол стверджує, що Трамп навесні 1996 року спробував вчинити над нею сексуальне насильство у гардеробній розкішного універмагу Bergdorf Goodman.

За словами Керролл, потім Трамп зганьбив її, коли заявив, що вона вигадала цю історію, аби збільшити продажі своєї книги. При цьому він заявив, що Керролл – «не його типаж», а книга «має продаватися в розділі художньої літератури».

Як повідомлялося раніше, за президентства Дональда Трампа з Білого дому зникла секретна папка про росію.

Також нагадаємо, що суд визнав Трампа винним у шахрайстві.

У серпні суд у Вашингтоні висунув Трампу офіційне звинувачення у справі незаконного зберігання секретних документів. Але екс-президент не визнав провини.

Крім того, у березні в окружній прокуратурі Мангеттена проголосували за висунення обвинувачення Трампу у зв'язку з виплатою коштів порнозірці Стормі Деніелс за мовчання про їхній ймовірний зв'язок незадовго до президентських виборів 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: