Трамп закликав Конгрес не надавати грошову допомогу іншим країнам

Читать на русском
Колишній президент США Дональд Трамп вкотре розкритикував законопроєкт про допомогу Україні та іншим крїнам і заявив, що розглядати підтримку можна лише у вигляді позики.
Фото: Reuters

Експрезидент США Дональд Трамп знову виступив проти законопроєкту Сенату про зовнішню допомогу, заявивши, що США повинні припинити надання допомоги іншим країнам, якщо вона не структурована як позика.

Про це пишуть The Hill та Вloomberg.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

У момент, коли Сенат США працює над ухваленням законопроєкту з 95 млрд доларів зовнішньої допомоги, в тому числі для України, Дональд Трамп закликав Конгрес відмовитися від іноземної допомоги іншим країнам.

«Жодних коштів у вигляді іноземної допомоги не має надаватися жодній країні, якщо тільки це не робиться у вигляді позики. Гроші можна позичати на надзвичайно вигідних умовах, наприклад без відсотків і на необмежений термін, але все ж у вигляді позики. Просто передачі коштів не має бути», – написав Трамп у своєму акаунті у соцмережі Truth.

Таку ж думку він висловив на мітингу в Південній Кароліні у суботу, 10 лютого.

«Вони хочуть дати майже 100 млрд доларів кільком країнам! Чому ми це робимо? Якщо ви це робите, то надайте їм ці гроші як позику! Ми ніколи більше не повинні давати гроші без надії на повернення або без зобов’язань», – заявив Трамп.

Крім того, він пообіцяв «врегулювати» війну між росією та Україною.

Нагадаємо, 9 лютого Сенат США проголосував за просування пакету допомоги Україні та Ізраїлю на суму 95,3 млрд доларів. Цей пакет з'явився після провалу нещодавньої двопартійної угоди, яка поєднувала в собі іноземну допомогу та реформи у сфері безпеки кордону.

Також нещодавно президент США Джо Байден звинуватив ексглаву Білого дому Дональда Трампа у перешкоджанні схваленню двопартійної угоди, яка передбачає допомогу Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: