Трамп перемагає на праймеріз в Південній Кароліні – ЗМІ

Читать на русском
Експрезидент США Дональд Трамп перемагає на праймеріз у Південній Кароліні, обійшовши свою конкурентку від республіканців Ніккі Гейлі в її рідному штаті.
Фото: Getty Images

Колишній президент США Дональд Трамп перемагає на праймеріз від Республіканської партії в Південній Кароліні, обійшовши колишню представницю в ООН Ніккі Гейлі в її рідному штаті.

Про це повідомили Associated Press, телеканал CNN та NBC News на основі попередніх результатів та опитувань незабаром після закриття виборчих дільниць у Південній Кароліні.

Вибори президента США: у яких штатах оскаржують участь ТрампаУчасть Дональда Трампа у президентських виборах у США оскаржується у більш ніж 30 штатах. На інфографіці – результати.

Наразі ведеться підрахунок голосів, однак опитування свідчать, що Дональд Трамп випереджає колишню губернаторку Ніккі Гейлі з 64% проти 33%. Ці результати підтвердили попередні прогнози, що Трамп значно випереджає Гейлі.

Повідомляється, що Трамп переміг у всіх перегонах, де розглядалися кандидатури від республіканців, зокрема в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді та на Віргінських островах США.

Також зазначається, що після суботньої перемоги експрезидент, ймовірно, буде висунутий кандидатом у президенти, попри те, що проти нього порушено численні кримінальні справи.

Ніккі Гейлі привітала Трампа та підкреслила, що не збирається виходити з передвиборчих змагань.

Трамп, своює чергою, незабаром після оголошення перемоги заявив, що ніколи не бачив Республіканську партію такою єдиною, як тепер, і пообіцяв «розібратися з мільйонами людей, які нелегально перетинають кордон».

Екзит-пол NBC показує, що Трамп і Гейлі мають майже однакові рейтинги серед республіканців з вищою освітою – 51% і 47%. Проте республіканські виборці без вищої освіти віддають значну перевагу Трампові: 75% проти 25%.

Опитування CNN у день виборів показує, що імміграція та економіка є найважливішими питаннями для американських виборців.

Також AP зазначає, що реванш між Дональдом Трампом і діючим президентом Джо Байденом, подібний до того, що був у 2020 році, стає дедалі більш неминучим.

Нагадаємо, суд зобов'язав Трампа виплатити майже 455 млн доларів у справі про шахрайство.

Також Трамп заявив, що зробить більше для захисту України, ніж Байден.

Раніше Трамп закликав Конгрес не надавати грошову допомогу іншим країнам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: