Трамп перемагає на праймеріз в Південній Кароліні – ЗМІ

Читать на русском
Експрезидент США Дональд Трамп перемагає на праймеріз у Південній Кароліні, обійшовши свою конкурентку від республіканців Ніккі Гейлі в її рідному штаті.
Фото: Getty Images

Колишній президент США Дональд Трамп перемагає на праймеріз від Республіканської партії в Південній Кароліні, обійшовши колишню представницю в ООН Ніккі Гейлі в її рідному штаті.

Про це повідомили Associated Press, телеканал CNN та NBC News на основі попередніх результатів та опитувань незабаром після закриття виборчих дільниць у Південній Кароліні.

Вибори президента США: у яких штатах оскаржують участь ТрампаУчасть Дональда Трампа у президентських виборах у США оскаржується у більш ніж 30 штатах. На інфографіці – результати.

Наразі ведеться підрахунок голосів, однак опитування свідчать, що Дональд Трамп випереджає колишню губернаторку Ніккі Гейлі з 64% проти 33%. Ці результати підтвердили попередні прогнози, що Трамп значно випереджає Гейлі.

Повідомляється, що Трамп переміг у всіх перегонах, де розглядалися кандидатури від республіканців, зокрема в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді та на Віргінських островах США.

Також зазначається, що після суботньої перемоги експрезидент, ймовірно, буде висунутий кандидатом у президенти, попри те, що проти нього порушено численні кримінальні справи.

Ніккі Гейлі привітала Трампа та підкреслила, що не збирається виходити з передвиборчих змагань.

Трамп, своює чергою, незабаром після оголошення перемоги заявив, що ніколи не бачив Республіканську партію такою єдиною, як тепер, і пообіцяв «розібратися з мільйонами людей, які нелегально перетинають кордон».

Екзит-пол NBC показує, що Трамп і Гейлі мають майже однакові рейтинги серед республіканців з вищою освітою – 51% і 47%. Проте республіканські виборці без вищої освіти віддають значну перевагу Трампові: 75% проти 25%.

Опитування CNN у день виборів показує, що імміграція та економіка є найважливішими питаннями для американських виборців.

Також AP зазначає, що реванш між Дональдом Трампом і діючим президентом Джо Байденом, подібний до того, що був у 2020 році, стає дедалі більш неминучим.

Нагадаємо, суд зобов'язав Трампа виплатити майже 455 млн доларів у справі про шахрайство.

Також Трамп заявив, що зробить більше для захисту України, ніж Байден.

Раніше Трамп закликав Конгрес не надавати грошову допомогу іншим країнам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: