Путін відмовився дотримуватися договору про заборону ядерних випробувань рф

Читать на русском

Підписання закону означає, що росія відкликає ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.
Getty Images

Російський диктатор володимир путін підписав закон, згідно з яким росія відкликає Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ).

Відповідний документ опублікували у четвер, 1 листопада, на офіційному порталі правових актів, пишуть російські ЗМІ.

Росія брязкає зброєю: скільки ядерних навчань було проведено за два рокиРосія за останні два роки провела щонайменше десять ядерних навчань. Тричі росіяни тренувалися завдавати ядерного удару у відповідь.

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань було ухвалено 50-ю сесією Генеральної Асамблеї ООН 10 вересня 1996 року. Росія підписала цей договір 24 вересня 1996 року та ратифікувала 27 травня 2000 року.

«Під час розгляду питання в Держдумі голова нижньої палати парламенту В'ячеслав Володін зазначав, що рішення про відкликання ратифікації відповідає національним інтересам hосії і буде дзеркальною відповіддю США, які не ратифікували договір», – пише російський Інтерфакс.

У той же час заступник глави МЗС рф Сергій Рябков раніше заявляв, що не бачить прямого зв'язку між можливою дератифікацією росією ДВЗЯВ і новою гонкою озброєнь, маючи на увазі США.

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань підписали 186 країн і 178 із них — ратифікували. На початку жовтня володимир путін заявив, що росія може повестися дзеркально стосовно США і відкликати ратифікацію.

Нагадаємо, 18 жовтня Держдума рф всеж таки прийняла закон про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

За останні два роки росія провела щонайменше десять ядерних навчань, докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Також на нашій інфографіці можна подивитися, скільки разів на місяць Дмитро Медведєв погрожує ядерною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: