Блокада кордону: Туск анонсував зустріч із українським урядом за місяць

Читать на русском
Уряди України та Польщі проведуть переговори щодо блокади кордону 28 березня у Варшаві, повідомив Дональд Туск.
Фото: PAP

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив, що уряди Польщі та України 28 березня проведуть зустріч у Варшаві, щоб обговорити блокаду кордону.

Його заяву на пресконференції цитує wPolityce.pl.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«Ми виявляємо тут повну солідарність та розуміння, але шукаємо реальні рішення, а не просто демонстрації нашої дружби та солідарності (з Україною – ред.). Тому ми домовилися у Києві, що відтворимо цей формат, коли зустрінуться уряди Польщі та України. Я домовився з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, із відома президента Володимира Зеленського, що зустріч обох урядів відбудеться у Варшаві 28 березня», – повідомив він.

Туск нагадав, що Польща підтримує Україну всіма доступними способами та закликав розділити два питання: підтримку України та захист польських фермерів та ринку від негативних наслідків лібералізації торгівлі.

«Ми шукатимемо захисні рішення для польських фермерів, як національними методами, за рахунок використання національних фондів, так і шляхом подальших переговорів з Україною та європейськими інститутами, щоб негативні наслідки лібералізації торгівлі з Україною були менш серйозними та були усунуті», – додав він.

При цьому Туск анонсував, що Польща включить прикордонні переходи з Україною, дороги та залізничні колії до списку об'єктів критичної інфраструктури. Це необхідно для того, щоб забезпечити «100-відсоткову гарантію того, що військова та гуманітарна допомога дійде до української сторони без жодних затримок».

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський доручив Кабміну найближчим часом, до 24 лютого, вирушити на кордон України та Польщі, де відбуваються протести фермерів. Він також закликав приєднатися польського прем'єра Дональда Туска, а також президента Анджея Дуду.

Польська влада також має намір провести переговори з фермерами, які заблокували кордон.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда прокоментував протести фермерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: