Протести фермерів на кордоні: у Польщі прокоментували пропозицію про зустріч двох урядів

Читать на русском
Анджей Дуда виступає за запропоновані Володимиром Зеленським переговори для вирішення ситуації на кордоні.
Фото: PAP

Президент Польщі Анджей Дуда підтримує запропонований Володимиром Зеленським діалог щодо ситуації на кордоні.

Про це в ефірі TVN24 сказав державний секретар канцелярії Дуди Анджей Дера.

Дуда прокоментував масові протести польських фермерів на кордоні з УкраїноюДуда наголосив, що поляки мають право на протест, і якщо він законний, то влада його захищатиме. Він підкреслив, що блокування кордону є лише рішенням фермерів, а не польського уряду.

«Президент виступає за проведення цього діалогу (переговори з аграріями та українською стороною – ред.). Це єдиний спосіб вирішити цю велику проблему. Проблема двостороння та дуже серйозна. (...) Наші фермери виборюють своє існування. Українська нація виборює своє існування. Ситуація катастрофічна з обох боків», – сказав Дера.

За його словами, президент підтримує зустріч двох урядів – польського на чолі з Дональдом Туском та українського на чолі з Денисом Шмигалем – а також із представниками Євросоюзу.

Проте, коментуючи ідею зустрітися безпосередньо на кордоні, Дера сказав, що це «не найбезпечніше місце». «Краще поговорити у Варшаві чи десь у Жешуві чи Любліні, і не обов'язково біля кордону», – сказав він.

Нагадаємо, вчора президент Зеленський доручив Кабміну найближчим часом, до 24 лютого, вирушити на кордон України та Польщі, де відбуваються протести фермерів. Він також закликав приєднатися польського прем'єра Дональда Туска, а також президента Анджея Дуду.

Інші новини про блокаду кордону: переговори з фермерами має намір провести влада Польщі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: