Сенат США оголосив перерву для голосування щодо допомоги Україні – NYT

Читать на русском
Сенат США не зміг проголосувати законопроєкт про допомогу Україні та Ізраїлю та переніс засідання на по обіді четверга.
Фото: Lawrence Jackson

У середу республіканці в Сенаті США не змогли ухвалити законопроєкт про допомогу Україні та Ізраїлю. Тому засідання перенесене на четвер, 8 лютого.

Про це повідомляє The New York Times.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Як заявив демократ Чак Шумер ввечері 7 лютого, Сенат збирається припинити роботу, щоб «дати колегам-республіканцям ніч для роздумів» щодо законопроєкту. Він додав, що Сенат проведе голосування щодо іноземної допомоги у четвер, 8 лютого, вдень.

Видання зазначає, що попри затримку, були ознаки того, що пакет допомоги для України та Ізраїлю усе ж буде ухвалений протягом кількох днів.

«Двопартійне голосування за просування пакету допомоги стане вагомим поворотом після місяців глухого кута і, ймовірно, забезпечить ухвалення цього заходу в Сенаті протягом декількох днів», – говориться у публікації.

Передбачається, що 60,1 мільярд доларів буде спрямовано в Україну на боротьбу проти російської агресії, 14,1 мільярда доларів буде надано Ізраїлю, а ще 10 мільярдів доларів буде виділено на гуманітарну допомогу цивільним особам у глобальних кризах, включаючи палестинців і українців.

Раніше під час засідання республіканці заблокували ухвалення компромісного рішення, яке поєднує допомогу з жорсткими заходами безпеки на кордоні.

Як повідомлялося, лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер планував подати законопроект, який передбачає фінансування України, Ізраїлю та Гази без включення двопартійної угоди щодо безпеки кордонів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: