Байден розкритикував блокування в Сенаті законопроєкту щодо допомоги Україні

Читать на русском
Президент США Джо Байден розкритикував республіканців у Конгресі після того, як вони заблокували двопартійну угоду щодо кордону і пакета зовнішньої допомоги, зокрема й Україні.
Фото: Manuel Balce Ceneta/AP

Президент США Джо Байден різко висловився щодо представників Республіканської партії у Сенаті після відмови підтримувати законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню і нове фінансування для захисту кордонів.

Про це пише CNN.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Я ніколи не думав, що побачу щось подібне до того, що ми бачимо зараз на Капітолійському пагорбі», – наголосив Байден.

Також президент США звинуватив свого опонента, колишнього президента Дональда Трампа, в тому, що він «погрожував» законодавцям «відплатою», якщо вони підтримають пакет, який передбачає фінансування для України та Ізраїлю.

Байден заявив, що республіканці зробили це, «тому що їм дзвонить Дональд Трамп і погрожує».

Нагадаємо, 7 лютого Сенат США провалив процедурне голосування за законопроєкт, що передбачає допомогу Ізраїлю, Україні і посилення заходів контролю на південному кордоні Штатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: