Блінкен назвав країни, яким вигідна зупинка допомоги Україні

Читать на русском
Росія, Іран та Китай будуть щасливими, якщо запит на допомогу для України та Ізраїлю не буде підтриманий Конгресом, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.
Фото: Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен переконаний, що росія, Іран і Китай «будуть щасливі», якщо запит адміністрації президента Джо Байдена на додаткове фінансування для України та Ізраїлю затримається в Конгресі.

Про це він заявив в інтерв’ю CNN.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Єдині люди, які були б щасливими, якби запит на додатковий бюджет не був проголосований і не затверджений Конгресом, сидять у Москві, Тегерані та Пекіні», – наголосив Блінкен.

Також держсекретар підкреслив, що росію необхідно зупинити в Україні, адже рф може напасти на країни НАТО і втягнути США в більш широкий конфлікт.

Крім того, він відзначив успіхи ЗСУ на фронті.

«За останній рік вони досягли значного прогресу, відбили російську агресію, повернувши більш ніж половину території, захопленої росією з лютого 2022 року», – наголосив держсекретар.

Нагадаємо, 7 грудня республіканці заблокували винесений на обговорення законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Вони вимагають, щоб Білий дім вніс у запит пропозиції щодо посилення безпеки кордонів.

Відомо, що у Білому домі попередили Конгрес, що гроші на допомогу Україні майже скінчилися.

Також повідомлялося, що обсяг допомоги Україні з боку Заходу досяг найнижчого рівня від початку війни.

На тлі цього у Білому домі заявили, що якщо США припинять підтримку України і росія прийде на кордони НАТО, доведеться почати діяти відповідно до статті п'ятої НАТО і проливати кров американців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: