Блінкен дорікнув Конгресу через затримку допомоги Україні

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що бездіяльність Конгресу ставить під загрозу усі міжнародні зусилля з підтримки України та надсилає поганий сигнал агресорам.
Скріншот: Слово і діло

В понеділок, 29 січня, відбувся спільний брифінг державного секретаря США Ентоні Блінкена та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у Вашингтоні, під час якого сторони обговорили підтримку України у протистоянні російській агресії.

Відеозапис опубліковано в YouTube Держдепу.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Блінкен зазначив, що якщо Конгрес США не схвалить допомогу для України, то під загрозою опиняться досягнення ЗСУ та всі зусилля партнерів, спрямовані на те, щоб росія зазнала поразки у розв’язаній нею війні.

«Це може стати для противників США сигналом про несерйозне ставлення до захисту демократії», – сказав він.

Також Блінкен зауважив, що такий розвиток подій посилить віру російського диктатора володимира путіна в те, що він зможе пережити Україну і Захід:«Цьому не бувати».

Крім того, Блінкен підтвердив позицію США щодо євроатлантичного майбутнього України.

«Процес, який ми спостерігаємо впродовж рекордно короткого часу – Фінляндія, а тепер і Швеція – вказує на те, що двері Альянсу відкриті, в тому числі для України. Вона стане членом НАТО», – зазначив Блінкен.

Нагадаємо, напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україну варто офіційно запросити до Північноатлантичного Альянсу.

Також президент Володимир Зеленський заявив, що він не вірить у припинення військової та фінансової підтримки України з боку США, однак, якщо це і станеться – це «буде серйозна загроза» для Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: