Допомога Україні: Байден закликав якнайшвидше ухвалити законопроєкт Сенату

Читать на русском
Президент США Джо Байден підтримав законопроект Сенату з охорони державних кордонів, допомоги Україні та Ізраїлю та закликав Конгрес прискорити його ухвалення в обох палатах.
Фото: Reuters

У понеділок, 5 лютого, президент США Джо Байден закликав Палату представників якнайшвидше ухвалити презентований Сенатом законопроєкт про фінансування змін в міграційній політиці, а також допомоги Україні та Ізраїлю.

Про це йдеться в заяві, поширеній пресслужбою Білого дому.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Двопартійна угода щодо національної безпеки, яка містить найжорсткіший і справедливий набір прикордонних реформ за останні десятиліття, досягнута. Я рішуче її підтримую», – заявив Байден.

Він також зазначив, що ця угода зробить кордон США безпечнішим та збереже гуманне ставлення до людей і законної імміграції, що відповідає цінностям Америки. Крім того, вона торкнеться і двох інших важливих пріоритетів.

«Вона дозволить США продовжувати нашу життєво важливу роботу разом з партнерами по всьому світу, відстоювати свободу України і підтримувати її здатність захищатися від агресії росії. Як я вже говорив раніше, якщо ми не зупинимо апетит путіна до влади і контролю в Україні, він не обмежиться лише Україною, отже ціна для Америки зросте», – говориться у заяві американського лідера.

Також Байден підкреслив, що ця угода «надає Ізраїлю те, що йому потрібно для захисту свого народу і захисту від терористів ХАМАС».

«Я закликаю Конгрес об'єднатися і якнайшвидкше ухвалити цю двопартійну угоду. Покладіть її на мій стіл, щоб я міг негайно підписати її як закон», – резюмував президент США.

Нагадаємо, 5 лютого Сенат США представив компромісний законопроєкт щодо охорони кордону, допомоги Україні та Ізраїлю на 118,28 мільярда доларів. На підтримку України передбачається виділення 60,06 млрд доларів.

1 лютого у Сенаті США анонсували голосування за допомогу Україні, про що заявив лідер демократичної більшості Чак Шумер. Планувалось, що це голосування відбудеться до 7 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: