Сенат США не підтримав законопроєкт щодо кордону та допомоги Україні

Читать на русском
Сенат США 7 лютого не підтримав законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню і нове фінансування для захисту кордонів.
Фото: Depositphotos

У середу, 7 лютого, Сенат США провалив процедурне голосування за законопроєкт, що передбачає допомогу Ізраїлю, Україні і посилення заходів контролю на південному кордоні Штатів.

Про це повідомляє The Washington Post.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Зазначається, що у Сенаті США не знайшлося достатньої кількості голосів на підтримку компромісного законопроєкту про безпеку кордонів, який передбачав виділення 118 мільярдів доларів. Понад 60 мільярдів мали виділити на допомогу Україні, понад 14 мільярдів – Ізраїлю.

Щодо цього законопроєкту демократи та республіканці домовлялися кілька місяців, проте республіканці опираються його ухваленню. Під час голосування не набралось необхідних 60 голосів – було 49 проти 50. Каменем спотикання стало питання захисту кордонів.

Як відомо, проти законопроєкту проголосували лідери демократів та республіканців у Сенаті – Чак Шумер та Мітч МакКоннелл.

Провальне голосування за законопроєкт прогнозували ще напередодні, оскільки його відмовилися підтримувати республіканці.

Як повідомлялося раніше, лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер планував подати законопроект, який передбачає фінансування України, Ізраїлю та Гази без включення двопартійної угоди щодо безпеки кордонів.

Також, як відомо, Сенат США цього тижня представив угоду, яка передбачає виділення Україні понад 60 млрд доларів. З них військова допомога становить понад 48 млрд доларів протягом 2024 року.

Президент США Джо Байден підтримав законопроєкт Сенату з охорони державних кордонів, допомоги Україні та Ізраїлю та закликав Конгрес прискорити його прийняття в обох палатах.

При цьому Конгрес США відхилив законопроєкт республіканців, у якому не було допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: