Без України: у Конгресі США наступного тижня голосуватимуть за допомогу Ізраїлю

Читать на русском
Палата представників США планує проголосувати щодо законопроєкту про допомогу Ізраїлю у розмірі понад 17 млрд доларів, але без допомоги Україні.
Фото: newsweek.com

Палата представників США наступного тижня проголосує за окремий пакет допомоги Ізраїлю на суму 17,6 мільярдів доларів без будь-якої допомоги Україні.

Про це повідомив у суботу, 3 лютого, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон, пише Bloomberg.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

За словами Джонсона, цей крок необхідний для швидкого надання допомоги Ізраїлю в його боротьбі з ХАМАС у Секторі Гази, оскільки «немає часу на розгляд пакету, який поєднує допомогу Україні та Ізраїлю з положеннями про безпеку американо-мексиканського кордону».

Ця пропозиція має бути оприлюднена Сенатом найближчим часом після тривалих переговорів.

«Оприлюднений у суботу законопроєкт щодо Ізраїлю є останньою ознакою того, що республіканці в Палаті представників готові відкласти рішення про допомогу Україні на невизначений термін через суперечки щодо міграційної політики США. Допомога Ізраїлю набагато популярніша в Палаті представників Республіканської партії, ніж допомога Україні», – йдеться у матеріалі Bloomberg.

Зазначається, що законопроєкт включає кошти на ізраїльські системи протиракетної оборони «Залізний купол» і «Залізний промінь», кошти на військові операції США на Близькому Сході та посилений захист американського персоналу посольств. Він не матиме компенсаційних скорочень витрат, на відміну від законопроєкту про допомогу Ізраїлю на 14 мільярдів доларів, який пройшов через Палату представників, незважаючи на заперечення демократів.

«Враховуючи нездатність Сенату вчасно прийняти відповідне законодавство, а також небезпечні обставини, в яких зараз перебуває Ізраїль, Палата представників буде продовжувати лідирувати», – заявив Джонсон в листі до колег.

Нагадаємо, нещодавно держсекретар США Ентоні Блінкен дорікнув Конгресу через затримку допомоги Україні.

Як відомо, США заявили про припинення постачання в Україну зброї та військової техніки, оскільки Вашингтон не залишив бюджетних коштів на надання фінансової допомоги.

Також ми аналізували, як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війни – інфографіка «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: