Президент США не підпише закон про допомогу Ізраїлю без підтримки України – Салліван

Читать на русском
Радник президента США Джейк Салліван назвав нову ініціативу республіканців щодо допомоги Ізраїлю без урахування потреб України хитрим ходом і зазначив, що вона не отримає схвалення Байденом.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден не підтримає законопроєкт республіканців про допомогу Ізраїлю у розмірі 17,6 млрд доларів без урахування потреб України.

Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван в інтерв’ю NBC News.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Посилаючись на небезпечні обставини, в яких нині перебуває Ізраїль, спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон у суботу оголосив про підготовку окремого законопроєкту щодо надання допомоги цій країні без урахування підтримки України. Він має намір поставити документ на голосування цього тижня», – сказав Салліван.

Відповідаючи на запитання, чи підпише президент такий законопроєкт, якщо він ляже на його стіл, Салліван назвав такий крок республіканців «хитрим ходом».

«Ми вважаємо, що це хитрий хід. І ми бачимо, що цей крок з боку Палати представників не спрямований на розв’язання проблем національної безпеки, з якими стикається Америка», – сказав він.

Нагадаємо, Палата представників США має намір проголосувати за окремий пакет допомоги Ізраїлю на суму 17,6 мільярдів доларів без будь-якої допомоги Україні.

Адміністрація президента США Джо Байдена виступила проти пропозиції спікера Палати представників Майка Джонсона.

1 лютого у Сенаті США анонсували голосування за допомогу Україні, про що заявив лідер демократичної більшості Чак Шумер. Планувалось, що це голосування відбудеться до 7 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: