Лідери Конгресу США домовилися про нове продовження фінансування уряду

Читать на русском
Лідери Конгресу наступного тижня планують ухвалити дворівневу роботу до березня, за шість днів до першого з двох термінів припинення роботи уряду.
Фото: novynarnia.com

Лідери Палати представників і Сенату американського Конгресу досягли домовленості щодо нового проєкту тимчасового фінансування уряду. Федеральні установи отримають фінансування до початку березня.

Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що Конгрес готує цей план фінансування на тлі загрози шатдауну.

Лідери Палати представників і Сенату підтримують тимчасовий план фінансування, незважаючи на те, що спікер Майк Джонсон раніше відкинув ідею ще одного короткострокового продовження фінансування.

Як повідомило джерело видання, відповідно до нового плану, фінансування деяких федеральних агентств закінчиться 1 березня, тоді як фінансування інших триватиме до 8 березня.

Варто зауважити, що фінансовий план на 2024 рік, узгоджений Майком Джонсоном і лідером більшості в Сенаті Чаком Шумером, значною мірою дотримується загальних показників бюджету, встановлених угодою про обмеження боргу, урізаною президентом Джо Байденом і колишнім спікером Кевіном Маккарті минулого літа, встановивши фінансування на оборону в розмірі 886 мільярдів доларів і фінансування, не пов’язане з обороною, на рівні майже 773 мільярдів доларів.

Голосування за проєктом очікується наступного тижня.

Нагадаємо, Конгрес США розгляне законопроєкт про конфіскацію активів росії, його вже підтримав Білий дім.

Також повідомлялося, що Конгрес США досяг угоди про запобігання шатдауну.

Раніше у Палаті представників спрогнозували, чи схвалить Конгрес США фінансування Україні до лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: