У США пояснили призупинення постачання зброї та техніки Україні

Читать на русском
США приостановили поставки в Украину оружия и военной техники до одобрения Конгрессом нового финансирования.
Фото: Reuters

США припиняють постачання в Україну зброї та військової техніки, оскільки Вашингтон не залишив бюджетних коштів на надання фінансової допомоги.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу в Білому домі 11 січня.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

«Ми оголосили про останній пакет за президентськими повноваженнями, на який мали фінансування, зараз допомога Україні припинилася. Росіяни застосовують північнокорейські балістичні ракети для виконання своєї брудної роботи. Тож потреба у подальшій підтримці України є гострою саме зараз, особливо взимку», – зазначив він.

Також Кірбі додав, що у Вашингтоні тривають переговори щодо пакету допомоги, який може бути пов'язаний з переглядом заходів безпеки на кордоні.

«Критично важливо, щоб Конгрес США діяв за цим запитом, що стосується національної безпеки, щоб ми отримали подальше фінансування», – підкреслив він.

Нагадаємо, Білий дім повідомив Конгресу про вичерпання грошей на допомогу Україні та закликав виділити додаткове фінансування Україні.

Перед цим президент США Джо Байден, коментуючи масований російський обстріл України в ніч проти п’ятниці, 29 грудня, наголосив на необхідності Конгресу якнайшвидше схвалити додаткову допомогу для Києва.

11 січня у США заявили, що не мають інформації про те, що зброя, яка постачається Україні як військова допомога для протистояння повномасштабному російському вторгненню, використовується не за призначенням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: