Рішення про допомогу Україні буде ухвалене в наступному році – сенатор-республіканець

Читать на русском
Сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що Сенат ще далекий від ухвалення рішення щодо пакета військової підтримки для України, Ізраїлю й Тайваню.
Американський сенатор-республіканець Ліндсі ГремФото: AFP 2023 / MANDEL NGAN

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем вважає, що голосування за пакет військової підтримки для України, Ізраїлю й Тайваню відбудеться вже у 2024 році.

Про це повідомляє NBC News.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

«П'ять днів тому говорив з людьми за столом переговорів з Білим домом. Ми навіть не наблизилися до угоди. Її буде укладено наступного року», – зазначив сенатор 17 грудня.

Він наголосив, що дуже стурбований через події на американському кордоні через потік мігрантів. Як відомо, республіканці відмовляються голосувати за допомогу Україні до досягнення компромісу щодо міграційної політики на південному кордоні.

Зауважимо, слова Грема розходяться із заявою лідера демократичної більшості в Сенаті Конгресу Чака Шумера, який сподівається на досягнення угоди з республіканцями щодо кордону й голосування вже на наступному тижня – останньому перед різдвяними канікулами.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Нагадаємо, на початку жовтня президент Джо Байден запросив у Конгресу на потреби національної безпеки понад 100 млрд доларів. Із них 60 млрд мали піти на допомогу Україні.

Спікер Палати представників від Республіканської партії Майк Джонсон та його однопартійці у Сенаті неодноразово заявляли, що підтримуватимуть виділення допомоги Україні лише в тому випадку, якщо це буде у пакеті з рішенням пропосилення контролю на кордоні США та Мексики.

У відповідь Байден 6 грудня закликав Конгрес схвалити додаткове фінансування для України до Різдва.

Але 7 грудня республіканці в Сенаті Конгресу США заблокували законопроєкт про надання допомоги Україні та Ізраїлю через відсутність у ньому положень про охорону кордону США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: