У Білому домі розкритикували ідею розділити допомогу Ізраїлю та кошти для України

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена заявила про непідтримку законопроєкту про допомогу Ізраїлю без коштів для України, назвавши це цинічним політичним маневром.
Фото: korrespondent.net

Адміністрація президента США Джо Байдена виступає проти пропозиції спікера Палати представників республіканця Майка Джонсона проголосувати за окремий законопроєкт про допомогу Ізраїлю, що не містить коштів для України.

Про це йдеться в заяві речниці Білого дому Карін Жан-П'єр.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Протягом декількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка захистить наш кордон і надасть підтримку народам України та Ізраїлю. Саме тоді, коли підготовка тексту законопроєкту наближається до завершення, республіканці в Палаті представників вдаються до свого останнього цинічного політичного маневру», – зазначила посадовиця.

В адміністрації Байдена наголошують, що безпека Ізраїлю не повинна бути «політичною грою».

«Ми рішуче виступаємо проти цієї витівки, яка не допоможе у захисті кордону, не сприятиме допомозі народу України у захисті від агресії путіна і відмовляє у гуманітарній допомозі палестинськім цивільним мешканцям, більшість з яких жінки і діти, для якої Ізраїль відкрив маршрут», – наголосила Жан-П'єр.

Як раніше повідомлялося, Палата представників Конгресу США наступного тижня проголосує за законопроект про допомогу Ізраїлю у розмірі 17,6 млрд доларів без виділення коштів для України.

Нагадаємо, 1 лютого у Сенаті США анонсували голосування за допомогу Україні, про що заявив лідер демократичної більшості Чак Шумер. Планувалось, що це голосування відбудеться до 7 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: