«Перерозподіл світу»: Зеленський спрогнозував глобальні наслідки припинення допомоги від США

Читать на русском
Володимир Зеленський сподівається, що США не припинять допомогу Україні, Європа у такому випадку одна не впоралася би. Це загрожує ослабленням НАТО и перерозподілом світу.
nbcnews.com

Президент Володимир Зеленський заявив, що Європа без США не впорається ні з військовою, ні з фінансовою підтримкою України. Це матиме наслідки як для України, так і для самої Європи та НАТО.

Про них він розповів у інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Журналістка запитала президента про наслідки у разі припинення допомоги з боку США.

«По-перше, я вірю, що це не станеться – що Європа сама не залишиться. І це питання комплексне. Європа сама не впорається (з підтримкою – ред.) на тому рівні, який Україна отримувала до цього – ні зброєю, ні фінансово. Якщо так станеться і в США будуть, не дай боже, якісь процеси із затягування підтримки, це матиме вплив на об'єднану Європу. І тут є послідовні проблеми. Перший – це дефіцит зброї, фінансів в Україні. Друге – я думаю, що загубиться союз між США та Європою. Третє – Європа сама зрозуміє, що це сигнал: що якщо Україна не витримає і путін піде вперед, це сигнал від США з приводу того, що Європа залишиться на самоті серед країн НАТО, хто протистоятиме росії», – сказав Зеленський.

Він упевнений, що володимир путін скористається цим, це буде сигнал про ослаблення НАТО. Крім того, на думку президента, може «посипатися» санкційна політика щодо росії.

«Загалом перерозподіл світу. Ось як це називається», – додав він.

Зеленський також хоче, щоб Німеччина відігравала більшу роль у підтримці України: «Багато країн мають серйозні економічні відносини та економічну залежність від рішень Німеччини, тому що Німеччина має сильну європейську економіку».

Нагадаємо, 16 січня Зеленський сказав, що союзники найближчим часом нададуть Україні нові пакети фінансової та військової допомоги.

Він також оцінював можливість отримання військової та фінансової допомоги від США більш оптимістично, ніж місяць тому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: