З'явилися перші супутникові знімки з місця падіння Іл-76 під Бєлгородом

Читать на русском

З'явилися перші супутникові знімки з місця падіння російського літака Іл-76 під Бєлгородом, зроблені 31 січня.
Фото: РІА Новини

Компанія Planet Labs оприлюднила перші супутникові знімки з місця аварії російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Вони були зроблені 31 січня, повідомляють «Схеми».

Слід, який літак залишив під час падіння, простягається приблизно на 500 метрів.

Нагадаємо, літак Іл-76 упав біля села Яблонове у Бєлгородській області 24 січня. У Міноборони росії стверджують, що на борту перебували «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін».

В українській розвідці підтвердили, що на 24 січня було заплановано обмін полоненими, який не відбувся. При цьому ГУР не має достовірної інформації щодо того, хто був у літаку: за деякими даними на ньому мали летіти російські чиновники, проте в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт.

Генштаб ЗСУ побічно підтвердив причетність до падіння літака, заявивши, що росія перевозить на борту Іл-76 боєприпаси.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи. У Кремлі відповіли.

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся з офіційними листами до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста. Він зокрема попросив представників організацій долучитися до огляду місця падіння Іл-76.

При цьому в ООН заявили, що не можуть перевірити заяви росії про українських військовополонених на борту Іл-76, а також обставини його катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: