У ГУР заявили, що росія не виявляла готовності передати тіла полонених нібито загиблих на борту Іл-76

Читать на русском
Від росії не було готовності передати Україні тіла військовополонених, які нібито загинули внаслідок катастрофи Іл-76.
Фото: РБК-Україна

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов сказав, що росія не виявляла готовності передати Україні тіла військовополонених, які нібито загинули внаслідок катастрофи Іл-76 під Бєлгородом.

Він сказав про це «Суспільному».

СБУ відкрила справу через падіння Іл-76 під БєлгородомСБУ розслідує падіння російського Іл-76 у Бєлгородській області. Справа відкрита за статтею порушення законів та звичаїв війни.

«Що там були наші полонені — це заява росії і поки що лише з їх слів ми можемо аналізувати. Наразі немає готовності по передачі тіл з того боку. Тим не менш з нашого боку така робота триває. Якщо підтвердиться найгірше, зробимо все можливе, аби забрати наших захисників зі щитом чи на щиті», – сказав Юсов.

У ГУР при цьому допускають, що українських полонених могли використовувати як живий щит, тобто літак перевозив і боєприпаси, і полонених.

«Враховуючи, що літак був завантажений на третину, за їх версією, то там могли бути й припаси, бо для цього цей літак переважно і використовувався», – зазначив він.

Нагадаємо, катастрофа Іл-76 у Бєлгородській області росії сталася 24 січня. У Міноборони рф стверджують, що на борту літака знаходилися «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін».

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи літака. Омбудсмен звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

У МКЧХ заявили, що росія має повернути тіла військовополонених, якщо її твердження про їхню загибель у катастрофі правдиві.

26 січня катастрофу вперше прокоментував володимир путін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: