У Червоному морі після атаки хуситів загорівся нафтовий танкер

Читать на русском
Єменські повстанці 26 січня атакували Нафтовий танкер Marlin Luanda під прапором Маршаллових островів, який перебував в Аденській затоці. Там спалахнула пожежа.
Фото: Getty Images

Єменські хусити у п'ятницю, 26 січня, атакували нафтовий танкер Marlin Luanda під прапором Маршаллових островів, який перебував в Аденській затоці. Внаслідок цього на борту спалахнула пожежа.

Про це повідомляють Bloomberg та BBC.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

Зазначається, що судно Marlin Luanda, що прямувало з нафтопродуктами для виробництва бензину і пластмас, було обстріляно повстанцями.

Власник танкера, компанія Trafigura, повідомив BBC, що удар призвів до пожежі в одному з вантажних відсіків судна, і для її локалізації використовується протипожежне обладнання.

Унаслідок пожежі ніхто не постраждав.

«Ми залишаємося на зв'язку з судном і уважно стежимо за ситуацією. Військові кораблі в регіоні перебувають для надання допомоги», – йдеться у повідомленні пресслужби Trafigura.

Раніше про удар заявили представники хуситів, стверджуючи, що випустили по судну «низку відповідних морських ракет».

За даними Bloomberg, судно перевозило нафту російського походження.

Також видання пише, що це була наймасштабніша атака хуситів на нафтове судно за всю історію.

«Напад порушить нові питання про те, чи нафтові танкери продовжуватимуть транзит Червоним морем. Після спільних авіаударів США і Британії по хуситах на початку цього місяця рух танкерів у регіоні скоротився, але деякі експортери нафти, включаючи Саудівську Аравію, продовжують використовувати водний шлях», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена розробляє стратегію для проведення тривалої військової операції проти хуситів у Ємені, оскільки низка завданих ударів не змогла зупинити напади угруповання на іноземні судна в Червоному морі.

Також повідомлялося, що Китай закликав Іран вплинути на хуситів, які атакують суд у Червоному морі.

Як відомо, напруженість у Червоному морі посилилась після початку конфлікту між Ізраїлем і терористичним угрупованням ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: