Адміністрація президента США готується до тривалої кампанії проти хуситів – ЗМІ

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє плани тривалої військової кампанії проти єменських хуситів.
novynarnia.com

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє плани тривалої військової кампанії проти єменських хуситів.

Про це пише The Washington Post.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

Журналісти стверджують, що Білий дім зібрав високопоставлених чиновників, щоб обговорити варіанти подальших дій адміністрації у відповідь на дії підтримуваного Іраном руху.

Представники адміністрації анонімно розповіли виданню, що їхня стратегія спробує підірвати високопоставлений військовий потенціал хуситів, щоб обмежити їхню здатність здійснювати напади на судна в Червоному морі та Аденській затоці. Або ж, щонайменше, США намагатимуться забезпечити достатній стримувальний чинник, щоб судноплавні компанії, які уникають ризику, відновили відправку суден водними шляхами регіону.

«Ми не впевнені, що вони негайно припинять свої дії, але ми, безумовно, намагаємося послабити та знищити їхній потенціал», – заявив представник адміністрації.

Нагадаємо, США завдали нового удару по позиціях єменських хуситів. При цьому, вони знищили готову до запуску протикорабельну ракету.

Раніше повідомляли, що проіранські бойовики обстріляли базу «Аль-Асад», яку використовують американські війська в Іраку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: