Хусити атакували танкер США ракетами – Пентагон

Читать на русском
Єменські хусити 18 січня завдали удару балістичними ракетами по американському судну Chem Ranger в Аденській затоці.
Фото: Shutterstock

Увечері у четвер, 18 січня, хусити запустили дві протикорабельні балістичні ракети по американському танкеру Chem Ranger. Це вже третій за останні три дні напад єменських бойовиків на комерційні судна.

Про це повідомляє Центральне командування Збройних сил США на платформі Х.

«18 січня близько 21:00 за часом Сани (20:00 за Києвом – ред.) підтримувані Іраном терористи-хусити запустили дві протикорабельні балістичні ракети по судну Chem Ranger, що ходить під прапором Маршаллових островів, належить США та експлуатується грецькою компанією», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що команда бачила, як ракети впали у воду поряд із судном. Про поранених чи пошкодження корабля не повідомлялося. У заяві говориться, що судно продовжило свій шлях.

Нагадаємо, з початку війни між Ізраїлем та ісламістським бойовим угрупованням ХАМАС єменські хусити, які підтримують ХАМАС, атакують судна у Червоному морі та влаштовують ракетні атаки на ізраїльські міста.

12 січня військова авіація та кораблі США та Великої Британії здійснили перші удари по військових об'єктах хуситів у Ємені у відповідь на атаки на торгові судна у Червоному морі.

18 січня президент США Джо Байден заявив, что США продовжать бити по хуситах, оскільки останні атаки проти них не зупинили нападів на судна в Червоному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: