Напередодні праймеріз у США Трамп лідирує серед кандидатів-республіканців

Читать на русском
Дональд Трамп значно випереджає своїх суперників-республіканців за ключовими показниками популярності.
Фото: Evan Vucci / AP

Дональд Трамп випереджає своїх суперників-республіканців за ключовими показниками популярності напередодні початку сезону праймеріз перед виборами президента США.

Про це повідомляє ABC News.

У кого з республіканців найбільше шансів стати кандидатом у президенти СШАХто, окрім Дональда Трампа, може стати кандидатом у президенти США від Республіканської партії – на інфографіці.

Згідно з даними національного опитування, Трамп особливо високо оцінюється республіканцями та незалежними республіканцями за трьома показниками: найкращі шанси на перемогу у листопаді, сильний лідер та найбільш кваліфікований кандидат від партії.

Дональд Трамп також випереджає своїх опонентів-республіканців, але з меншим відривом, за двома іншими показниками - емпатією та загальними цінностями. І сім з десяти республіканців позитивно оцінюють діяльність Трампа.

За даними опитування, 72% дорослих, які є прихильниками республіканської партії, були б задоволені висуненням Трампа як кандидата. Інші кандидати набрали менше балів: Ніккі Гейлі - 48%; Вівек Рамасвамі - 44%; Кріс Крісті (який зняв свою кандидатуру) - 23%.

Водночас серед демократів та незалежних, які дотримуються демократичних поглядів, 57%були б задоволені висуненням Байдена від своєї партії, що відображає його слабкі рейтинги загалом та з таких питань, як економіка та імміграція.

Як повідомлялося, Верховний суд штату Колорадо ухвалив рішення про видалення Дональда Трампа зі списку кандидатів на праймеріз від Республіканської партії через його роль у заколоті 6 січня 2021 року, коли прихильники Трампа захопили Конгрес США.

Нагадаємо, Трамп називав НАТО «мертвим» і заявляв, що США не допоможуть ЄС у разі нападу.

Також президент США Джо Байден назвав Трампа загрозою демократії США.

При цьому понад 20 штатів США намагаються заблокувати участь Трампа у виборах.

Водночас очільник МЗС України заявив, що Україна не повинна боятися перемоги Трампа, оскільки угода між ним і Путіним неможлива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: