Україна не повинна боятися перемоги Трампа, угода між ним та путіним неможлива – Кулеба

Читать на русском
Можлива перемога Трампа на виборах у США не має сприйматися в Україні як щось суто негативне. Таку думку висловив голова МЗС Кулеба.
Фото: nv.ua

Можлива перемога Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах не має сприйматися в Україні як щось суто негативне, навіть попри всі публічні заяви експрезидента США.

Таку думку висловив глава МЗС Дмитро Кулеба на заході NV «Україна та світ попереду. 2024».

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

За його словами, хвилюватися у зв'язку з потенційним поверненням Трампа до Білого дому не потрібно. У разі його перемоги Україна й надалі взаємодіятиме зі США у багатьох сферах.

«З будь-якої ситуації витискати користь для себе, для своєї країни, або повертати ситуацію таким чином, аби можна було цю користь для країни витиснути. Знаєте, Трамп сприймається завдяки своїм, я би сказав, ультрахаризматичним вчинкам, своїй репутації і фразам. Але хто продав Україні першу американську зброю? Президент Трамп – Джавеліни. Хто розпочав програму безкоштовної передачі Україні перших військово-морських суден, катерів типу Island та Mark-6? Трамп. Хто воював із Північним потоком-2 і наклав санкції на відоме, але вже підзабуте судно Фортуна, яке прокладало цей трубопровід? Це був Трамп», – наголосив міністр.

Кулеба закликав не вірити в повідомлення окремих ЗМІ про те, що після приходу до влади Трамп нібито піде на укладення «великої угоди» з російським диктатором путіним.

«Ні тоді «велика угода» не була можливою, ні зараз, ні в майбутньому. Коли знову про це почнуть писати – забудьте, неможливо, не буде жодних «великих угод» між путіним та будь-ким», – підкреслив Кулеба.

Глава МЗС додав, що Трамп – «це людина, з якою можна працювати, потрібно просто вміти з ним працювати».

«Якщо він дійде до виборів і якщо він у них переможе, він буде абсолютно іншим, ніж президент Джо Байден, якому ми надзвичайно за все вдячні. Є дуже багато «якщо», але Україна не повинна нічого боятися, жодних виборів і жодних чинних або майбутніх політиків», – резюмував Кулеба.

Нагадаємо, вибори президента США відбудуться у листопаді 2024 року. Раніше стало відомо, що Трамп випереджає Байдена у передвиборчих опитуваннях.

Експрезидент США неодноразово обіцяв «швидко закінчити війну в Україні». А нещодавно Трамп заявив, що у разі обрання президентом США буде диктатором лише у перший день.

Раніше ЗМІ повідомили, що у Європі думають про сценарій підтримки України на випадок перемоги Трампа у США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: