Трамп називав НАТО «мертвим» і заявляв, що США не допоможуть ЄС у разі нападу – єврокомісар

Читать на русском
Експрезидент США Дональд Трамп під час зустрічі із єврочиновниками заявляв, що Штати не прийдуть на допомогу Євросоюзу у разі військового нападу.
Фото: ABC News

Експрезидент США Дональд Трамп під час зустрічі з високопосадовцями чиновників заявляв, що Штати не прийдуть на допомогу Євросоюзу у разі військового нападу.

Про це розповів єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі Тьєррі Бретон у коментарі Politico.

В Європі думають над сценарієм підтримки України на випадок перемоги Трампа у США – The TimesВелика Британія та інші європейські країни розробляють стратегію допомоги України на випадок перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у США.

За його словами, така заява прозвучала у 2020 році під час спілкування Трампа з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн на форумі у Давосі.

«Ви повинні розуміти, що якщо Європа зазнає нападу, ми ніколи не прийдемо, щоб допомогти вам і підтримати вас. І, між іншим, НАТО мертве, і ми підемо, ми вийдемо з НАТО», – цитує американського політика Бретон.

Крім того, Трамп нібито сказав, що ЄС має повернути Штатам 400 мільярдів доларів оборонних внесків.

«Це було великим тривожним дзвінком. І це може повторитись. Зараз ми знаємо, що ми, звісно, самі собою. Ми є членами НАТО, майже всі, звичайно, у нас є союзники, але ми не маємо інших варіантів, окрім як різко посилити цю опору, щоб бути готовими до всього, що може статися», – заявив Бретон.

Нагадаємо, експрезидент США неодноразово обіцяв «швидко закінчити війну в Україні». А нещодавно Трамп заявив, що у разі обрання президентом США буде диктатором «лише у перший день».

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що можлива перемога Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах не повинна сприйматися в Україні як щось суто негативне, навіть незважаючи на всі публічні заяви екс-президента США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: