У рейтингах підтримки Трамп випереджає Байдена у п'яти ключових штатах – опитування

Читать на русском
Експрезидент США Дональд Трамп, який має намір балотуватися на президентських виборах 2024 року, випереджає нинішнього главу держави Джо Байдена у п'яти із шести найважливіших штатів.
Колаж: Carlos Barria/Reuters

За рік до виборів президента США республіканець Дональд Трамп випереджає чинного президента Джо Байдена у рейтингах підтримки у п’яти із шести найважливіших штатів, голосування в яких суттєво впливає на результат виборів.

Про це повідомляє New York Times.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

Мова йде про Аризону, Джорджію, Мічиган, Неваду й Пенсильванію.

Перевагу перед Трампом Байден має лише у Вісконсині. При цьому у всіх шести штатах Джо Байден переміг на виборах 2020 року.

Опитування щодо настроїв американців перед виборами президента проводило видання The New York Times разом із соціологами Сієнського Коледжу серед 3 662 зареєстрованих виборців у шести американських штатах.

Опитування також показало, що якщо проти Трампа балотуватиметься не Байден, а інший демократ, то він буде лідирувати в усіх шести штатах.

Політичний оглядач NYT Шейн Гольдмайхер зазначає, що дві третини виборців заявляють: країна рухається у неправильному напрямку. Якщо проаналізувати групи виборців, то молодь до 30 років та жінки – все ще більше за Байдена. Але чоловіки у віці 30+, жителі сіл та афроамериканці – ті категорії населення, які більше схиляються на бік Трампа, створюючи йому величезну перевагу в голосах.

Також зазначається, що Байден помітно сильніший у промислових північних штатах, ніж у більш різноманітному Сонячному поясі. Однак його вразливості охоплюють широке коло проблем.

«У містера Байдена ще є рік, щоб змінити ситуацію. Економічні показники зростають, навіть якщо виборці з ними не згодні. Містер Трамп продовжує поляризувати погляди. І добре фінансована кампанія пана Байдена буде спрямована на зміцнення його слабких місць», – вважає Гольдмайхер.

Раніше стало відомо, скільки американців вважають допомогу Україні «надмірною».

Також повідомлялося, що один із кандидатів у президенти США, який виступав за підтримку України, призупинив передвиборчу кампанію.

Крім того, «Слово і діло» розбиралося, хто з республіканців має найбільше шансів стати кандидатом у президенти США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: