Трамп оскаржує рішення штату Мен, який не допускає його до виборів у США

Читать на русском
Дональд Трамп подав апеляцію у зв’язку з постановою штату Мен, яка заборонила йому брати участь у голосуваннях на президентських праймеріз.
Associated Press

Екс-президент Дональд Трамп подав апеляцію з вимогою скасувати рішення про заборону політику брати участь у первинних виборах президента США (праймеріз) від Республіканської партії на території штату Мен.

Про це повыдомляэ Associated Press.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

В апеляції адвокати політика зазначили, що ухвалюючи рішення про заборону, держсекретар штату Мен Шенна Беллоуз «була упередженою особою, повинна була взяти самовідвід, а також іншим чином не забезпечила законну належну правову процедуру».

«Трамп, чия кандидатура від Республіканської партії може опинитися під загрозою, оскаржив рішення демократки Шенни Беллоуз від штату Мен, яка стала першою держсекретаркою штату в історії, що заборонила балотуватися на посаду президента», - зазначається в повідомленні.

Як стверджується в апеляційному позові, Беллоуз не мала повноважень виносити таке рішення проти нього.

Адвокати вимагають, щоб суд скасував рішення секретаря, яке вони охарактеризували, як «продукт процесу, зараженого упередженістю».

Очікується, що експрезидент незабаром оскаржить аналогічну заборону Верховного суду штату Колорадо. Ця апеляція надійде до Верховного суду США, а позов Беллоуз буде оскаржено у Вищому суді штату Мен.

Зазначимо, що вибори президента США відбудуться у листопаді 2024 року.

Нагадаємо, 20 грудня Верховний суд Колорадо ухвалив рішення про дискваліфікацію Трампа на виборах у штаті.

Штат Мен став другим після Колорадо штатом США, де ім'я Дональда Трампа офіційно заборонено включати в бюлетені на президентських виборах.

Згодом стало відомо, що судді, які зняли Трампа з президентських виборів, отримують погрози.

При цьому, 28 грудня суд штату Мічиган відмовився виключати Трампа з виборів президента США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: