Байден знову назвав Трампа загрозою демократії США

Читать на русском
Президент США Джо Байден у своїй передвиборчій промові заявив, що його ймовірний суперник на виборах Дональд Трамп є фундаментальною загрозою для демократії.
Фото: Reuters

У своїй першій передвиборчій промові 2024 року президент Джо Байден назвав свого ймовірного суперника на виборах Дональда Трампа фундаментальною загрозою для американської демократії.

Про це пише ВВС.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

«Чи лишається демократія священною справою Америки – ось найактуальніше питання сьогодення», – наголосив Байден і підкреслив, що це «суть виборів 2024 року».

Крім того, Байден у промові звинуватив свого попередника Дональда Трампа у спробі «вкрасти історію». Чинний президент вчергове згадав про напад прихильників Трампа на Капітолій у 2021 році.

«Натовп Трампа не був мирним протестом, це був насильницький напад. Вони були повстанцями, а не патріотами. Вони були там не для того, щоб підтримувати Конституцію, вони були там, щоб знищити Конституцію», – сказав Байден.

Своєю чергою потенційний кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп називає напад своїх шанувальників на Капітолій «великим днем», а учасників акції – «патріотами» та політичними в'язнями. Він також пообіцяв помилувати їх, якщо повернеться до Білого дому.

Видання зазначає, що Трамп регулярно заявляє, що у нього «вкрали вибори 2020 року».

Нагадаємо, 6 січня 2021 року прихильники Трампа увірвалися до Конгресу, щоб перешкодити законодавцям затвердити перемогу Байдена на виборах за кілька тижнів до його вступу на посаду.

У вересні 2023 року президент США Джо Байден назвав Дональда Трампа та прибічників його політики загрозою демократії в країні. Журналісти зазначили, що це найрізкіший вислів Байдена з приводу антидемократичної поведінки Трампа з того часу, як колишньому президенту було пред'явлено кримінальне звинувачення у спробах підірвати результати виборів-2020.

Раніше Дональд Трамп, коментуючи висування Джо Байдена на другий термін, назвав його «найгіршим президентом в історії США».

Як стало відомо 5 січня, у понад двадцяти штатах США ініціювали виключення Дональда Трампа з виборчих списків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: