Вибори у США: Трамп подав апеляцію на рішення суду ще одного штату

Читать на русском
За словами Трампа, для суду чи державного чиновника недемократично утримувати його від участі у виборах.
Getty Images

Експрезидент Дональд Трамп звернувся до Верховного суду США з проханням переглянути рішення про заборону йому брати участь у виборах, ухвалене Верховним судом американського штату Колорадо, і забезпечити йому можливість брати участь у праймериз.

Про це повідомляє The Washington Post.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

Зазначається, що Трамп подав апеляцію на рішення Верховного суду штату Колорадо, прийняте в грудні за невеликої переваги голосів (4:3), яке стало першим в історії випадком, коли розділ №3 14-ї поправки був використаний для того, щоб заборонити кандидату в президенти брати участь у виборах.

Як відомо, минулого тижня держсекретар штату Мен оголосив, що Трампу також буде заборонено брати участь у праймеріз цього штату. Обидва штати тимчасово відклали свої рішення щодо виключення Трампа з виборчих бюлетенів, щоб їх можна було оскаржити.

Обидва штати проведуть праймеріз 5 березня, але бюлетені необхідно роздрукувати задовго до голосування. Відповідно до федерального закону, бюлетені для виборців з-за кордону мають бути надіслані поштою до 20 січня, а бюлетені для інших виборців мають бути доступні за кілька тижнів.

За словами Трампа, для суду чи державного чиновника недемократично утримувати його від участі у виборах.

Як відомо, Трамп вже оскаржує рішення штату Мен, який не допускає його до виборів у США.

Зазначимо, що вибори президента США відбудуться у листопаді 2024 року.

Нагадаємо, 20 грудня Верховний суд Колорадо ухвалив рішення про дискваліфікацію Трампа на виборах у штаті.

Штат Мен став другим після Колорадо штатом США, де ім'я Дональда Трампа офіційно заборонено включати в бюлетені на президентських виборах.

Згодом стало відомо, що судді, які зняли Трампа з президентських виборів, отримують погрози.

При цьому, 28 грудня суд штату Мічиган відмовився виключати Трампа з виборів президента США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: