В Європі думають над сценарієм підтримки України на випадок перемоги Трампа у США – The Times

Читать на русском
Велика Британія та інші європейські країни розробляють стратегію допомоги України на випадок перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у США.
Фото: Global Look Press

Велика Британія та інші країни Європи хочуть допомагати Україні для забезпечення перемоги у війні з рф без підтримки США, якщо до влади у Вашингтоні прийде Дональд Трамп і відмовиться від її підтримки.

Про це повідомляє The Times з посиланням на анонімного високопосадовця в британському уряді.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

Зокрема, йдеться про збільшення виробництва зброї для допомоги Україні та стримування рф принаймні впродовж року, незалежно від підтримки США.

Окремі члени уряду Великої Британії переконані, що для перемоги України над рф потрібен час і Європа має бути готова допомогти Києву озброєннями у разі перемоги на президентських виборах Дональда Трампа і втрати підтримки США.

«Путін робить ставку на Трампа, але Європа прокручує шестерні, щоб зробити це без США, якщо Трамп спробує висмикнути вилку з розетки», – сказав співрозмовник видання.

Видання підкреслює, що більшість європейських політиків розуміють, що дати перемогти Путіну не можна.

«Путіну не можна дозволити перемогти, оскільки наслідки для європейської безпеки будуть серйозними», – вказав високопосадовець з уряду Британії і додав, що Кремль не зможе продовжувати війну нескінченно довго.

Як зазначає The Times, на думку деяких західних посадовців, Україна може продовжувати втримувати свою територію без підтримки США.

Нагадаємо, 29 грудня стало відомо, що шат Мен не допустив Трампа до виборів.

Також 20 грудня суд штату Колорадо заборонив Трампу брати участь у президентських виборах.

Раніше стало відомо, що Трамп випереджає Байдена у передвиборчих опитуваннях.

При цьому Трамп заявив, що у разі перемоги ще до інавгурації закінчить війну в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: