Зеленський розповів про зустріч з новим міністром закордонних справ Франції

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні, 13 січня, зустрівся з новим міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне.
Офіс президента

Сьогодні, 13 січня, президент України Володимир Зеленський і новий міністр у справах Європи та закордонних справ Франції Стефан Сежурне на зустрічі обговорили оборонні потреби України. Також Зеленський поспілкувався у форматі відеоконференції з лідерами коаліції Народних зборів Болгарії.

Про це український лідер розповів у своєму вечірньому відеозверненні.

Як зазначає президент, він вдячний усім державам і, зокрема, Франції - за дуже серйозне посилення повітряного щита України, за незмінну підтримку на полі бою для наших воїнів та допомогу нашому народові.

Під час зустрічі Зеленський також поінформував нового главу МЗС Франції про роботу щодо Формули миру.

«Обговорили наші оборонні потреби: спільне виробництво дронів, артилерії, подальше посилення ППО. Поінформував про роботу щодо Формули миру. Дякую Франції за активну участь у цій глобальній роботі!», - зазначив Зеленський.

Також Зеленський поспілкувався у форматі відеоконференції з лідерами коаліції Народних зборів Болгарії: Бойко Борисовим, Деляном Пеєвським та Кирилом Петковим.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Провів сьогодні кілька міжнародних зустрічей. Спочатку в онлайн-форматі – з лідерами парламентської коаліції Болгарії. Також сьогодні провів зустріч із новим міністром закордонних справ Франції. Це дуже символічно, що перший візит пана міністра – саме в Україну і саме в такий час, коли росія пробує різні способи, щоб наростити кількість ударів по Україні та здатність обходити нашу ППО.

  • Я хочу сьогодні особливо відзначити воїнів нашої Національної гвардії, які разом з усіма Силами оборони та безпеки надзвичайно сміливо, надзвичайно стійко захищають українські позиції.

  • 15-та бригада Нацгвардії – старший солдат Валерій Семенець та молодший сержант Сергій Коваль, воїни взводу оперативного призначення. Я дякую вам за силу! 3-тя бригада оперативного призначення – солдат Віталій Сащук, солдат Микола Нагайчук, солдат Юрій Косюта. 14-та бригада – молодший сержант Володимир Олійник, старший сержант Василь Чернююк.

  • Окремо відзначу також воїнів центру спецпризначення Нацгвардії «Омега», зокрема хлопців 1-го загону, які ефективно виконують завдання на Авдіївському напрямку, а також усіх воїнів 3-го загону «Омеги», які воюють на Мелітопольському напрямку, підсилюючи підрозділи Сил оборони.

Нагадаємо, до Києва з візитом прибув голова Міністерства закордонних справ Франції Стефан Сежурне. Міністри закордонних справ України та Франції у суботу, 13 січня, провели двосторонні переговори. Обговорили оборонну допомогу, а також вступ України в ЄС і НАТО.

Також президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак 12 січня підписали у Києві двосторонню угоду у сфері безпеки. Також Ріші Сунак оголосив про новий пакет військової допомоги Україні від Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: