Зеленський про законопроєкт щодо мобілізації: кінцевий варіант має бути справедливим

Читать на русском
Зеленський озвучив свою позицію щодо резонансного законопроєкту про мобілізацію. За словами президента, для нього головним буде питання справедливості.
Фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський озвучив свою позицію щодо резонансного законопроєкту про мобілізацію.

Заява глави держави прозвучала під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком у Києві.

Якщо не на фронті, то сплачуйте податки: Зеленський вважає, що чоловіки призовного віку мають бути в УкраїніВолодимир Зеленський вважає, що чоловіки мобілізаційного віку мають перебувати в Україні та допомагати тут, працювати та сплачувати податки.

За словами Зеленського, він ще не бачив підсумкового варіанта оновленого документа. При цьому для нього головним у мобілізації буде питання справедливості.

«Я знаю, що військові працювали разом із депутатами. Кінцевий варіант не бачив. Для мене головне, щоб цей закон був справедливим. Коли побачу всі деталі, зможу щось сказати», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів відкликав із Верховної ради свій законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. «Слово і діло» писало, які нововведення пропонуються в цьому документі.

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що його відомство вже розробило нову редакцію законопроекту та готове виносити документ на погодження уряду.

Варто також зазначити, що у парламенті зареєстровані альтернативні ініціативи, їхнє порівняння – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: