У Повітряних силах прокоментували заяву Зеленського про знищення 26 вертольотів та 12 літаків рф

Читать на русском
Спікер Повітряних сил Ігнат прокоментував слова Зеленського про знищення 38 одиниць авіації рф за добу. Президент, швидше за все, мав на увазі удари по аеродромах.
Фото: Укрінформ

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував слова президента Володимира Зеленського про знищення 38 одиниць ворожої авіації за добу.

Заяву, присвячену цій темі, представник Повітряних Сил зробив в ефірі телемарафону.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, Зеленський, ймовірно, мав на увазі знищення авіації рф на авіабазах, коли говорив про успішне застосування далекобійної зброї, переданої союзниками.

«Знаєте, я не хотів би особливо коментувати слова президента. Усі чудово розуміють, про що йдеться. Не збили, певне, а знищили. Збити – це більше стосується неба», – сказав Ігнат.

Представник ЗСУ додав, що йдеться «про ті речі, які всі вже давно обговорили і дещо призабули» - знищення як гелікоптерів, так і літаків ворога безпосередньо на аеродромах базування.

«Звичайно, засоби, які нам постачають партнери, високоточна далекобійна зброя – це саме те, що нам потрібно для стримування агресора. Як у повітрі, так і завдання йому ударів по землі. Усі чудово розуміють, які це кошти. Це і крилаті ракети, і балістичні ракети», – наголосив спікер.

Нагадаємо, напередодні Зеленський заявив, що союзники передали українським військовим далекобійну зброю, за допомогою якої ЗСУ за одну добу знищили 26 вертольотів та 12 літаків ворога. Він не став говорити, що це за зброя, проте уточнив, що партнери мають зрозуміти, про що йдеться.

Раніше в Євросоюзі закликали передати Україні більше ракет дальнього радіусу дії та зенітних ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: