Сунак оголосив про виділення Україні військової допомоги на 2,5 млрд фунтів

Читать на русском
Уряд Великої Британії надасть Україні військову допомогу на суму 2,5 мільярда фунтів (приблизно 3,2 млрд доларів).
Фото: Bloomberg

Уряд ВеликоЇ Британії надасть Україні військову допомогу на суму 2,5 мільярда фунтів (приблизно 3,2 млрд доларів).

Про це заявив прем'єр-міністр країни Ріші Сунак під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, його цитує Sky News.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Озброєння в рамках цього пакету буде передане протягом 2024 та 2025 років. Політик наголосив, що це найбільший пакет оборонної підтримки від Британії з початку великої війни.

За словами Сунака, Україна отримає ракети великої дальності та засоби протиповітряної оборони, а також артилерійські боєприпаси та обладнання у сфері морської безпеки.

Крім того, близько 200 мільйонів фунтів (приблизно 255 млн доларів) буде витрачено «на закупівлю та виробництво тисяч військових дронів».

Нагадаємо, сьогодні Україна та Британія підписали угоду у сфері безпеки. Зеленський зазначив, що такий договір діятиме до вступу України в НАТО.

Раніше повідомлялося, що Британія передасть Україні сотні ракет для ППО у відповідь на масштабні повітряні атаки росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: