Україна розглядає кілька кандидатур на посаду посла у Британії – Зеленський

Читать на русском
Уряд зараз розглядає кілька кандидатур на посаду посла України у Великій Британії. Про це повідомив президент Зеленський.
Фото: AP

Уряд зараз розглядає кілька кандидатур на посаду посла України у Великій Британії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у ході спільної пресконференції з британським прем'єром Ріші Сунаком.

В яких країнах немає посла УкраїниУкраїнського посла немає у понад сотні країн світу. Повний список країн – на інфографіці Слово і діло.

За його словами, відносини Києва та Лондона зараз «дуже потужні», тому важливо, щоб усі дипломати, які працюють із Великою Британією, були максимально компетентними.

«Тому ми обережно розглядаємо кілька кандидатур. Коли ти щось будуєш дуже довго, важливо все це потім не втратити», – наголосив Зеленський.

Водночас глава держави не назвав прізвищ кандидатів, які претендують на посаду.

Нагадаємо, до цього посаду посла у Британії три роки обіймав ексглава МЗС України Вадим Пристайко. Президент звільнив його в липні 2023 року – через тиждень після того, як дипломат назвав «нездоровим сарказмом» слова Зеленського про те, що він «може дякувати за військову допомогу міністру оборони Британії Бену Воллесу хоч щоранку».

Повідомлялося, що пост може отримати колишній міністр оборони Олексій Резніков, однак у МЗС цю інформацію не підтвердили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: