Обговорили постачання ППО, ракет та дронів: Кулеба зустрівся з головою МЗС Франції

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся 13 січня з французьким колегою Стефаном Сежурне. Сторони обговорили постачання ППО, ракет та дронів.
kyiv24.news

Міністри закордонних справ України та Франції у суботу, 13 січня, провели двосторонні переговори. Обговорили оборонну допомогу, а також вступ України в ЄС і НАТО.

Про це розповів голова МЗС Дмитро Кулеба на спільному брифінгу із французьким колегою Стефаном Сежурне.

Відомо, що сьогодні під час зустрічі сторони обговорили подальше постачання систем і ракет для захисту українського неба, а також постачання дронів.

«Сьогодні ми домовились, що працюватимемо для створення максимально сприятливих умов для наших оборонних компаній насамперед в юридичній сфері для того, щоб юридичні, фінансові умови взаємодії між ними були максимально сприятливими, і вони змогли виробляти якомога більше зброї», – розповів український міністр.

Ще однією темою став рух України до ЄС і НАТО.

«Ми домовились про те, що Франція буде підтримувати не просто інтеграцію України в ЄС, а дотримання конкретних строків на цьому шляху», – додав Кулеба.

Нагадаємо, до Києва з візитом прибув голова Міністерства закордонних справ Франції Стефан Сежурне.

Раніше повідомляли, що міністр зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, щоб продемонструвати підтримку України з боку Франції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: