Зеленський щодо допомоги від США: дивлюсь на це з більшим позитивом, ніж у грудні

Читать на русском
Зеленський заявив, що зараз він оцінює ймовірність отримання військової та фінансової допомоги від США більш оптимістично, ніж місяць тому.
Фото: EPA-ELTA

Президент Володимир Зеленський заявив, що зараз він оцінює ймовірність отримання військової та фінансової допомоги від США більш оптимістично, ніж місяць тому.

Про це глава держави сказав у ході спільної пресконференції з британським прем'єр-міністром Ріші Сунаком у Києві.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Щодо допомоги Вашингтона – я дивлюся на це з більшим позитивом, ніж це було у грудні. Думаю, що ми додавимо до результату», – сказав глава держави.

Він також додав, що Україна продовжує працювати над позитивним рішенням щодо виділення 50 млрд євро від Євросоюзу.

«Побачимо 1 лютого реальний результат. Але ми точно над цим працюємо щодня», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, напередодні у Білому домі повідомили, що США припиняють постачання в Україну зброї та військової техніки, оскільки Вашингтон не залишив бюджетних коштів на надання фінансової допомоги.

Перед цим президент США Джо Байден, коментуючи масований російський обстріл України в ніч на п'ятницю, 29 грудня, наголосив на необхідності Конгресу якнайшвидше схвалити додаткову допомогу для Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: