Північна Корея закріпила у конституції політику щодо нарощування ядерних сил

Читать на русском
Влада Північної Кореї офіційно закріпила в конституції країни політику нарощування ядерних сил.
KCNA via REUTERS

Верховні народні збори Північної Кореї одноголосно схвалили поправку до конституції країни, яка передбачає закріплення політики щодо нарощування ядерних сил.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

У конституції йдеться, що КНДР «розробляє потужну ядерну зброю, щоб гарантувати свої права на існування та стримувати війну».

«Політика КНДР щодо нарощування ядерних сил стала постійною і стала основним законом держави, який нікому не дозволено порушувати», – заявив лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, звертаючись до парламенту.

Він закликав «експоненційно нарощувати виробництво ядерної зброї, диверсифікувати засоби ядерного удару та використовувати їх у різних службах». Крім того, Кім закликав чиновників і надалі зміцнювати солідарність із країнами, які виступають проти США.

За словами аналітиків, зміна конституції сигналізує про подальше прискорення зусиль КНДР з розробки ядерної зброї, і, ймовірно, за нею буде розширення військової співпраці з росією.

Нагадаємо, у вересні минулого року Північна Корея затвердила нову ядерну доктрину. Закон оголошує КНДР ядерною державою та закріплює право завдавати попереджувальних ядерних ударів для свого захисту.

Більше про доктрин ядерних країн – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: