Північна Корея знову провела імітацію ядерної атаки – Reuters

Читать на русском
Північна Корея провела імітацію тактичної ядерної атаки, яка включала дві крилаті ракети великої дальності з фальшивими ядерними боєголовками.
Фото: KCNA/Reuters

Північна Корея заявила, що під час навчань зімітувала ракетно-ядерну атаку, щоб попередити США про «реальну небезпеку ядерної війни».

Про це повідомляє Reuters.

Північна Корея провела імітацію «тактичної ядерної атаки», яка включала дві крилаті ракети великої дальності з фальшивими ядерними боєголовками.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

Дві крилаті ракети з макетами ядерних боєголовок були випущені в бік Західного моря півострова і пролетіли 1500 кілометрів на заданій висоті 150 метрів.

Інсценована ядерна атака начебто була відповіддю на спільні військові навчання, проведені Сполученими Штатами і Південною Кореєю на початку тижня.

«Безрозсудність і небезпечний характер конфронтаційної істерії, в яку нещодавно вдалися США і бандити «Республіки Корея», є безпрецедентними в історії», – заявило північнокорейське провладне телеграфне агентство ЦТАК.

Також влада Північної Кореї наголосила, що «ядерні сили КНДР зміцнять свою позицію відповідальної бойової протидії всіма способами».

Нагадаємо, 2 вересня Північна Корея випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря.

Також повідомлялося, що КНДР на навчаннях відпрацювала нанесення ядерного удару по Південній Кореї.

Раніше у США заявили про готовність до переговорів з Північною Кореєю про згортання її ядерної програми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: