КНДР прийняла нову ядерну доктрину – закріплено право завдавати попереджувального ядерного удару

Читать на русском
КНДР оголосила себе ядерною державою, заборонила будь-які переговори про денуклеарізацію та дозволила завдавати випереджальних ядерних ударів для свого захисту.
Getty Images

Верховні народні збори Північної Кореї затвердили нову ядерну доктрину. Закон оголошує КНДР ядерною державою та закріплює право завдавати попереджувальних ядерних ударів для свого захисту.

Про це повідомляє Reuters.

«Найважливіше значення законодавчого закріплення політики в галузі ядерних озброєнь полягає в тому, щоб провести безповоротну межу, щоб не було можливості торгуватися з приводу нашої ядерної зброї», – заявив під час виступу лідер КНДР Кім Чен Ин.

SIPRI: На світ очікує новий виток гонки ядерних озброєнь через війну в УкраїніЗараз ризик ядерної ескалації знаходиться на найвищому рівні після закінчення холодної війни. Причина в тому, що росія напала на Україну

Початковий закон 2013 року передбачав, що Північна Корея може використовувати ядерну зброю для відбиття вторгнення або нападу з боку ворожої ядерної держави та завдання ударів у відповідь. Проте новий закон дозволяє завдавати попереджувальних ядерних ударів у разі виявлення «неминучої атаки» із застосуванням зброї масового знищення.

Закон також обіцяє «не погрожувати» неядерним державам ядерною зброєю.

КНДР також заборонила будь-який обмін ядерною зброєю чи технологіями з іншими країнами та забороняє будь-які переговори щодо денуклеаризації.

Нагадаємо, у липні Кім Чен Ин заявив, що його країна готова мобілізувати свої сили стримування ядерної війни і протистояти будь-якому військовому зіткненню зі США.

Пізніше лідер КНДР підтвердив, що готовий застосувати ядерну зброю у потенційному конфлікті зі США та Південною Кореєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: