США готові до переговорів з Північною Кореєю про згортання її ядерної програми – Салліван

Читать на русском
КНДР почала випробовувати потенціал міжконтинентальних балістичних ракет кілька років тому, а США разом з Японією і Південною Кореєю прагнуть спільно стежити за загрозою, сказав Джейк Салліван.
Радник президента США з національної безпеки Джейк СалліванФото: ZUMA / ТАСС

Після запуску КНДР міжконтинентальної балістичної ракети у бік Японії США заявили, що готові вести переговори з Північною Кореєю щодо її ядерної програми.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван в інтерв'ю телеканалу CBS.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

«Ми дали Північній Кореї зрозуміти, що відкриті до перемовин про їхню ядерну програму без передумов», – сказав Салліван.

За його словами, КНДР потенційно може провести своє сьоме ядерне випробування. Але достеменних ознак того, що це трапиться, поки немає.

«Стосовно їх міжконтинентальних ракетних можливостей, то вони почали випробовувати їх кілька років тому й досі роблять це. Ми уважно стежимо за усіма цими випробуваннями та їх прогресом. Ми можемо тісно координуватися Японією та Південною Кореєю, нашими союзниками, аби разом реагувати на цю загрозу», – наголосив радник.

Також Салліван зауважив, що Китай, зважаючи на його відносини з КНДР, міг би робити більше, щоб запобігти ескалації ситуації.

«Ми пояснили Китаю, що США готові до дипломатії, а Північна Корея – ні. Ми вважаємо, що Китай міг би вказати КНДР на те, що постійні ядерні випробування дестабілізують ситуацію й лише створюють умови, у яких США та наші союзники й партнери мають активізовувати свої дії, реагуючи на загрозу», – підсумував він.

Нагадаємо, 12 липня Північна Корея знову запустила міжконтинентальну балістичну ракету.

15 липня стало відомо, що балістична ракета КНДР впала біля берегів росії.

Раніше президент США Джо Байден попередив про зникнення режиму КНДР у разі ядерного удару по США чи країнах НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: