КНДР пригрозила G7 за намагання «порушити ядерні інтереси» країни

Читать на русском
Будь-який крок членів G-7, спрямований на порушення суверенітету та фундаментальних інтересів Північної Кореї, буде «повністю стриманий сильною протидією».
Міністерка закордонних справ КНДР Чхо Сон Хуей.Фото: Yonhap

США та країни Заходу не мають права сперечатися про ядерний статус КНДР.

Про це заявила міністерка закордонних справ Північної Кореї Чхо Сон Хуей, критикуючи нещодавню спільну заяву Великої сімки, пише YonHap.

Вона розкритикувала міністрів закордонних справ G-7, які засудили незаконні запуски балістичних ракет Північною Кореєю.

«G7 не має ані повноважень, ані кваліфікації, щоб говорити те чи інше про суверенітет та національний статус КНДР», - сказала Хуей.

Міністерка попередила, що будь-який крок членів G-7, спрямований на порушення суверенітету та фундаментальних інтересів Північної Кореї, буде «повністю стриманий сильною протидією».

Позиція Північної Кореї як «ядерної держави світового рівня є остаточною та незворотною», навіть якщо Вашингтон не визнає її протягом тисячі років, додала вона.

«Зараз має змінитися не КНДР, а США, і США повинні пам'ятати, що їхня безпека може бути гарантована лише тоді, коли вони повністю викорінять свою ворожу політику щодо КНДР», - наголосила Хуей.

Завершуючи триденну зустріч у Японії, міністри закордонних справ Великої сімки у вівторок виступили зі спільною заявою, в якій закликають Північну Корею відмовитися від ядерної зброї та повністю дотримуватися гарантій Договору про незастосування ядерної зброї.

Вони також засудили випробування КНДР міжконтинентальної балістичної ракети на твердому паливі.

Нагадаємо, Північна Корея у четвер, 13 квітня, запустила балістичну ракету середньої чи більшої дальності у напрямку Східного моря.

Раніше в Північній Кореї пригрозили, що вважатимуть оголошенням війни спробу США збити свою міжконтинентальну ракету під час випробувального запуску в Тихому океані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: