У Північній Кореї заявили про загрозу масового знищення від США

Читать на русском
У Міноборони КНДР розкритикували нову стратегію США з протидії зброї масового знищення і заявили, що найбільшу загрозу у сфері зброї масового ураження у світі становлять Штати.
Фото: flickr.com

Північна Корея скептично оцінила стратегію протидії зброї масового знищення, яку оприлюднило Міноборони США. У документі КНДР назвали постійною загрозою.

Про це пише Reuters.

Нещодавно Міноборони США оприлюднило «Стратегію протидії зброї масового знищення до 2023 року», в якій назвало Китай і росію «постійним викликом» і «гострою загрозою», а Північну Корею – «постійною загрозою».

4 жовтня представник Міністерства оборони КНДР заявив, що такий вчинок військових США – це «чергова серйозна військово-політична провокація проти незалежних суверенних держав».

«Термін «постійна загроза» найкраще підходить США – країні з найбільшим арсеналом у сфері зброї масового ураження та єдиній державі-злочинцю, яка застосувала атомну бомбу. Найбільша міжнародна загроза у сфері зброї масового ураження походить від США», – зазначив представник Міноборони КНДР.

Крім того, посилаючись на спільні військові навчання з Південною Кореєю і відправку стратегічного атомного підводного човна, представник Міноборони КНДР заявив, що США «посилили безпрецедентну ядерну загрозу».

«Збройні сили КНДР залишатимуться вірними своїй почесній бойовій місії і протистоятимуть військовій стратегії та провокаціям імперіалістичних агресорів США», – резюмував він.

Нагадаємо, наприкінці серпня КНДР на навчаннях відпрацювала завдання ядерного удару по Південній Кореї. Ще одну імітацію ядерної атаки Північна Корея провела на початку вересня.

Також стало відомо, що Північна Корея закріпила у конституції політику щодо нарощування ядерних сил.

Раніше повідомлялося, що США готові до переговорів із Північною Кореєю щодо згортання її ядерної програми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: