Мелоні переконала Орбана не перешкоджати вступу України до ЄС – Libero

Читать на русском
Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні переконала прем’єра Угорщини Віктора Орбана не перешкоджати запуску переговорів про майбутнє членство України в ЄС.
Фото: fai.informazione.it

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні спромоглася переконати угорського колегу Віктора Орбана відмовитися від накладання вето на початок переговорів з Україною про приєднання до Європейського союзу.

Про це повідомила газета Libero.

Зазначається, що Мелоні змогла донести до колеги необхідність дати зелене світло переговорам про майбутнє членство в ЄС обох країн, а також наданню Грузії статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу.

«Під час голосування по Києву угорський прем'єр залишив залу, але це була стратегія, заздалегідь узгоджена з Римом», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, на саміті Європейського Союзу в Брюсселі в четвер, 14 грудня, лідери країн-членів Європейського Союзу на саміті у Брюсселі вирішили розпочати переговори з Україною про вступ до блоку.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів, що під час саміту вісім годин відмовляв лідерів Євросоюзу від «поганого рішення» розпочати переговори з Україною щодо вступу.

Також Віктор Орбан повідомив, що наклав вето на рішення щодо довгострокової програми бюджетної допомоги Україні обсягом 50 млрд євро, а його політичний радник Балаж Орбан пригрозив Європейському союзу подальшим шантажем із боку Будапешта в контексті вступу України до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: